Το Αρτοποιείο Του Καραβά βρίσκεται στην είσοδο του Καραβά από Αγία Πελαγία. Το διατηρεί η Γεωργία Κορωναίου με τον ... "κύριο χαμόγελο" και την οικογένειά τους. Το κτίριο λειτουργούσε ως ελαιοτριβείο από το 1932 και για 32 χρόνια. Σήμερα έχει μετατραπεί σε φούρνο - μουσείο, διατηρώντας σε άριστη κατάσταση τα παλιά μηχανήματα.Εδώ θα βρείτε παραδοσιακά λαδοπαξίμαδα πιστοποιημένα με το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000! Παρασκευάζονται επίσης, και άλλα είδη παξιμαδιών, σπιτικά βουτήματα, ροζέδες, αμυγδαλωτά, λαδόψωμο, μελόψωμο, τσιριγώτικα κουλούρια με κανέλα και ζάχαρη!Παραδοσιακές νοστιμιές ...που σας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο!

Baker

Follow Us:
Title Image

ΣXETIKA

12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΒΑΣ

Στο αρτοποιείο μας παράγονται καθημερινά τα φημισμένα αυθεντικά παραδοσιακά

ΛΑΔΟΠΑΞΙΜΑΔΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Παξιμάδια εξαιρετικής ποιότητας, φτιαγμένα με παραδοσιακό τρόπο και με τα πιο αγνά υλικά. Με τη χρήση αποκλειστικά ελαιολάδου Κυθήρων, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για έναν υγιεινό μεσογειακό τρόπο διατροφής.

Εδώ θα βρείτε επίσης τη σειρά προϊόντων

ΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑ

που αποτελείται από μεγάλη ποικιλία παξιμαδιών και βουτημάτων, καθώς και διαφόρων αρτοσκευασμάτων αλλά και τοπικών προϊόντων.

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία και έχοντας σαν βασικά συστατικά την αγάπη, το μεράκι και την ποιότητα, σας υποσχόμαστε ένα μαγικό γευστικό ταξίδι…

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Χρονολόγιο

Δημιουργία ελαιοτριβείου από τον παππού της οικογένειας

Δημιουργία ελαιοτριβείου από τον παππού της οικογένειας

Η ιστορία ξεκινά πριν από περίπου 85 χρόνια, όταν ο Δημήτρης Κορωναίος επέστρεψε από την Αυστραλία στα Κύθηρα και επένδυσε, δημιουργώντας ένα σύγχρονο για την εποχή, ελαιοτριβείο στον Καραβά Κυθήρων.

Επιστροφή στα Κύθηρα

Επιστροφή στα Κύθηρα

Αρχές της δεκαετίας του 90, ο Γιάννης Κορωναίος επέστρεψε στα Κύθηρα από την Αθήνα, αγοράζοντας μισό μερίδιο φούρνου συνεταιρικά. Η αγάπη για τη δουλειά αυτή, οι αξίες και η πίστη στον τόπο του, τον μετέτρεψαν σε κορυφαία αρτοποιητική φυσιογνωμία του νησιού. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η ανάγκη να φτιάξει κάτι δικό του.

Αρχές του 2000

Αρχές του 2000

Το όνειρο γίνεται απόφαση όλης της οικογένειας να ανακαινιστεί το παλαιό ελαιοτριβείο και να δημιουργηθεί στο χώρο αυτό, το πιο σύγχρονο αρτοποιείο του νησιού. Πολύ πριν τα Κύθηρα γίνουν πόλος έλξης τουριστών.

Μια σύγχρονη μονάδα αρτοποιίας στα Κύθηρα

Μια σύγχρονη μονάδα αρτοποιίας στα Κύθηρα

Το 2006 ξεκινά τη λειτουργία της σε ένα ελαιοτριβείο – μουσείο μια σύγχρονη μονάδα αρτοποιίας. Το μόνο που μένει ίδιο είναι η η αγνότητα των συνταγών, ο ενθουσιασμός για νέες γευστικές προκλήσεις και η αγνή και εξαιρετική ποιότητα υλικών και παραγωγής. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η διαδικασία παραγωγής πιστοποιήθηκε με το ISO 22000. Την εποχή εκείνη όλα φαίνονταν σαν ένα πείραμα που κινδύνευε … να πετύχει!

10 χρόνια μετά

10 χρόνια μετά

Το αρτοποιείο παράγει 1,5 τόνο παξιμάδια ημερησίως και απασχολεί περίπου 15 άτομα προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Συνεργάζεται με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και πολλά καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το παραδοσιακό λαδοπαξίμαδο Κυθήρων γίνεται ευρέως γνωστό και μπαίνει στο χάρτη της ελληνικής γαστρονομίας.

Νέο κατάστημα στη Χώρα Κυθήρων

Νέο κατάστημα στη Χώρα Κυθήρων

Το 2018 ανοίγει το υποκατάστημα στη Χώρα, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νότιου μέρους των Κυθήρων. Αν και όλοι ενθαρρύνονται να επισκέπτονται τον Καραβά για να θαυμάσουν, εκτός από τις ομορφιές του χωριού, τον μοναδικό φούρνο – μουσείο του νησιού.

Παύση λειτουργίας του ελαιοτριβείου

Παύση λειτουργίας του ελαιοτριβείου

Το ελαιοτριβείο έκλεισε το 1964, όταν έγινε το μεγάλο μεταναστευτικό μπαμ και έκλεισαν στο νησί εκατοντάδες επιχειρήσεις. Πάνω από τους μισούς κατοίκους έφυγαν για τις μεγάλες πόλεις και για άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία.